Mijn naam is Karen en ik ben 35 jaar oud. Drie jaar geleden kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Nieuws dat insloeg als een bom...

Op het moment van de diagnose was ik werkzaam als verpleegkundige in een ziekenhuis, ik werkte fulltime en deed mijn job met hart en ziel. Maar de rollen werden plots omgedraaid, ik werd patiënt en niet zomaar voor even. Ik kreeg een zware behandeling te verduren met aansluitend een reconstructie. Uiteindelijk ben ik meer dan 2 jaar thuis geweest.

In die periode ben ik mij ook vragen beginnen stellen omtrent mijn eventuele terugkeer naar het ziekenhuis waar ik werkzaam was. Ik zag het eigenlijk niet meer zitten om terug zelf hulpverlener te zijn. Terug te moeten zorgen terwijl ik zelf zoveel zorg nodig had. Ook het ziekenhuismilieu zelf gaf me koude rillingen als ik eraan dacht. De confrontatie met zwaar zieke mensen zou ik niet aan kunnen. En dan was er nog het fysieke luik: door de klier wegname in de oksel mag ik niet meer zwaar tillen en heffen, iets wat veel voorkomt in mijn job.

Dat alles maakte dat ik één ding zeker wist: ik wilde niet terug naar mijn oude job.  Na verscheidene interne sollicitaties voor "aangepaste" jobs en evenveel negatieve antwoorden was ik echt teleurgesteld. Ik wilde graag terug gaan werken, maar ik kreeg geen gepaste job te pakken...

Tot op een moment dat een goede vriendin mij vertelde over Rentree. Ze gaf mij een flyer en mijn interesse was meteen gewekt. Ik belde en maakte meteen een afspraak. Ik mocht op verkennend gesprek, mijn situatie werd geschetst. In een tweede gesprek gingen we daar concreter op in en zo volgden er nog vele afspraken. 

Ik voelde mij begrepen en gesteund. Er viel ook wel een last van mijn schouders omdat ik voelde dat ik daar goed zat, ze hielpen mij in het hele circuit van 'een nieuwe job zoeken'.  Er werd ook gezocht naar 'wat wil ik echt graag wilde doen, waar ben ik goed in, wat zijn mijn kwaliteiten'...

Ik mocht een zeer persoonlijke aanpak ervaren, met zeer lieve gedreven mensen die de kennis en kunde hebben om voor iedereen een specifiek traject uit te stippelen.

Rentree heeft uiteindelijk veel voor mij betekend. Sarah en ik hebben stap voor stap gekeken naar mijn situatie, ik werd begeleid maar niet gepusht. Wanneer ik bij de zoveelste sollicitatie een negatieve respons kreeg werd ik niet met de vinger gewezen maar werd er juist gekeken naar wat ik eruit geleerd had. Bij vragen of onzekerheden mocht ik steeds contact opnemen, en dat deed ik ook. Zelfs nu nog. 

Ik heb sinds kort een heel toffe job gevonden en ben echt heel blij. Ik ben er van overtuigd dat ik zonder Rentree niet op de hoogte was geweest van alle administratieve zaken omtrent 'ziek zijn en werken/van job veranderen' en dan had ik deze job misschien nooit gevonden.

Een welgemeende dankjewel dus van het hele Rentree team!"

Karen, 35 jaar, verpleegkundige

Solliciteren na kanker, dankzij Rentree durfde ik het aan.