Ik was voltijds tewerkgesteld als ambtenaar bij een overheidsdienst toen ik voor de tweede keer de diagnose borstkanker kreeg.

Na de behandelingen wou ik het werk weer opnemen maar na een afwezigheid van meer dan anderhalf jaar was ik onzeker over de fysieke en mentale haalbaarheid: vermoeidheid, veel pc-werk waarbij mijn door lymfeoedeem aangetaste arm zwaar belast wordt, stress en de cognitieve eisen die mijn werk stelt (geconcentreerd kunnen werken, veel kunnen onthouden, werken onder tijdsdruk).

Rentree hielp mij  bij het bekomen van aanpassingen aan mijn werkplek (armsteun, documentenhouder, aangepaste muis). Een examen dat ik nog moest afleggen kon ik door tips van Rentree afleggen in een aparte ruimte waardoor ik mij beter kon concentreren. Ik kreeg ook tips rond mijn geheugen- en concentratieproblemen. Na een bezoek aan de arbeidsgeneesheer werd intern mijn caseload herbekeken.

Uiteindelijk hervatte ik mijn werk eerst 50% en later 80%. Ik voel dat dit momenteel het maximum is. Maar ik ben blij dat ik opnieuw aan de slag ben en het werk onder de best mogelijke omstandigheden heb kunnen hervatten."

Karen, 53 jaar, bediende

Op de werkplek waren meer aanpassingen die hielpen dan ik me kon inbeelden.